Uzman Diş Hekimi Mehmet Ali Koldaş, Bonding (Adeziv Sistem) hakkında en doğru bilgiyi edinmeniz için bu içeriği kendi hazırladı.
Dentomega ile şimdi iletişime geçin ve randevunuzu oluşturun. Hasta temsilcilerimiz 7 gün 24 saat sorularınızı yanıtlamak için hazır!
Bir estetik anlayışı içinde uygulanan adeviz sistem bonding hastaya 1-2 seansta kolaylıkla uygulanabilecek işlemler içerir. Diş kırıklıklarının kapatılması, ufak tefek çarpaşıklıkların düzeltilmesi, dişlerin uzatılması veya kısaltılması gibi işlemler adeviz sistem bonding uygulamalarıdır. Özel bir tekniğe sahip olan bu sistem profesyonel bir diş uzmanlığı gerektirir.
Bir estetik anlayışı içinde uygulanan adeviz sistem bonding hastaya 1-2 seansta kolaylıkla uygulanabilecek işlemler içerir. Diş kırıklıklarının kapatılması, ufak tefek çarpaşıklıkların düzeltilmesi, dişlerin uzatılması veya kısaltılması gibi işlemler adeviz sistem bonding uygulamalarıdır. Özel bir tekniğe sahip olan bu sistem profesyonel bir diş uzmanlığı gerektirir.
Toplumda sıklıkla rastladığımız diş aralıkları veya sıralı dişlere nazaran küçük kalan dişler bazı durumlarda kişiyi rahatsız etmese de pek çok kez hastalar tarafından düzeltilmesi talep edilir. Dişlerde meydana gelen aralıklar arasında aşırı boşluk görüldüğünde bu genel gülüş tasarımının olumsuz seyretmesine sebep olur. Gülüş ahengini bozan bu durum kişinin kendisini rahatsız ettiği bir boyuta geldiğinde toplum içerisinde kendini soyutlayabilir. Hastanın diğer dişlerine zarar vermeden kolaylıkla uygulanabilen bu yöntem herhangi bir alerjik madde bulundurmaz ve doğal dişe zarar vermez. Dişlerin arasında bulunan boşlukları ortadan kaldırır.
Bonding Nasıl Uygulanır?
Yapıştırmak anlamı taşıyan bonding, dişler arasında karmaşıklığı yok eden bir uygulamadır. Dişhekimi becerisi isteyen bu yönteme ‘estetik uygulaması’ da denilebilir. Son zamanlarda sıklıkla duyduğumuz ve tercih sebebi olan bu yöntem dişlere kesinlikle zarar vermez. Maliyeti düşük olan adeviz sistem bonding uygulaması aynı zamanda kısa vadede oldukça etkileyici bir sonuç verir.
Uygulamanın ilk adımında enfeksiyon riskine karşı diş rengine özel malzeme ile dişler temizlenir. Diş yapısına uygun bir materyal ile dolgunun dişe tutunması sağlanır. Diş rengine uyumlu kompozit dişe uygulanır ve lazer ışığı ile sertleşmesi sağlanır. Tüm bu işlemlerin ardından diş şekillendirilir ve cilalanır.
Dişe daha güzel bir görüntü kazandırmak için tasarlanan bonding, çoğu zaman estetik amaçlar ile yapılır ve bu durum gülüş estetiğine büyük katkı sağlar. Rengi istediğiniz gibi olmayan, arasındaki boşluktan rahatsız olabileceğiniz dişlerde renk ve şekil bozukluklarını tamamen ortadan kaldıran bir yöntemdir. Birçok durumda rahatlıkla uygulanabilen bonding, herhangi yaş farklı olmaksızın kişilerde meydana gelen çarpma, düşme gibi durumlarda da tercih edilir. Özellikle porselen diş uygulamasının uygun görülmediği tedavilerde ve kırık dişlerde tercih edilir.
Bonding yapılan dişlerde renk değişimi meydana gelir mi?
Laminate uygulamalarına alternatif olarak kullanılan bonding daha ekonomik ve tek seansta çözülebilen bir uygulama şeklidir. Cilalama neticesinde renklenmeye karşı direnç kazanan bonding uygulaması doğal dişinizle aynı özelliğe sahiptir. Kişinin çay, kahve, boyalı gıda tüketimine bağlı olarak gelişen renk değişimi görüldüğünde 5-6 ay aralığında yapılan polisaj cila işlemi ile üstesinden gelinir. Dişin yabancı maddelere maruz kalması İmplant, robotik implant, gülüş estetiği, ortodonti tedavisi, diş beyazlatma ağız içi kanseri, çocuk diş sağlığı, pedodonti diş tedavileri, ağız ve diş cerrahi tedavisi, genel anestezi altında diş tedavisi uygulamalarında da beklenmeyen sonuçlara yol açabilir. Ortalama 5-10 yıl arasında değişkenlik gösteren bonding tedavisi için belli bir süre vermek yanlış olur. Tüm diş uygulamalarında olduğu gibi adeviz sistem bonding tedavisinin ömrü de tamamen kişinin ağız hijyenini aksatmamasına göre değişir.
Diş Hekimlerimiz Sizin İçin Açıklıyor
Uzman Diş Hekimi Mehmet Ali Koldaş, Bonding (Adeziv Sistem) hakkında en doğru bilgiyi edinmeniz için bu içeriği kendi hazırladı.
Bonding (Adeziv Sistem) Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
20'lik diş nedir?
Genellikle kendine yer bulamayıp, üzeri diş eti veya kemik ile kaplı dişlere denir.
20 yaş dişleri sıkıntı verir mi?
20 yaş dişi diş eti ile kaplı kısmına bağı olarak zaman zaman enfeksiyon yapabilir. Sıklıkla enfeksiyon, şişlik, akıntı, ağız açmada azalma meydana gelir.
Tüm 20 yaş dişlerinin çekilmesi gerekir mi?
20 yaş dişler etrafa zarar vermekte ise, yarım sürülü ise, pozisyonu bozuk ise, yeteri kadar temizlenmiyor ise başka tedavi ile ağızda kalamayacaksa mutlaka çekilmelidir.
Diş çekimi nasıl yapılabilir?
Diş eti ya da kemikle kaplı 20 yaş dişinin açığa çıkarılması ve ufak parçalara ayırarak çekilmelidir. Lokal anestezi altında yapılır ve ağrısız bir işlemdir.
20 yaş dişi çekiminden sonra neler beklenmektedir?
Çekim yapıldıktan sonra bölgede şişlik ve ağrı gözlemlenebilir. Ayrıca kas spazmına bağlı olarak ağız açmada güçlükte görülebilir.
20 yaş diş çekiminin ardından nelere dikkat etmeliyim?
- Operasyondan sonra 2 saat boyunca hiç bir şey yeyip içmeyin.
- Aşırı sıcak ya da soğuk şeyler tüketmeyin.
- En az bir hafta sigara tüketmeyin.
- Operasyon bölgesine dışarıdan 24 saat soğuk kompres uygulayın.
- Doktorun önerdiği ilaçları tarif edilen şekilde ve saatte alın.
- Operasyondan 1 hafta sonra dikişleri aldırmak için, doktora başvurun.
- Beklenmeyen bir durum olursa lütfen doktorunuza danışın.
Gömülü diş çekimi nedir?
Dişin sürmesini engelleyen diş eti,kemik veya başka bir dişten kaynaklı ağız içinde olmaması durumuna denir. En çok gömülü kalan dişler 20’lik dişlerdir. Çenelerde dişler kendine yer bulamayınca gömülü kalmaktadırlar.
Gömülü diş çekimi ile diş çekimi arasındaki fark nedir?
Gömülü diş çoğunlukla diş eti altında bazen de kemiğin içinde olmaktadır, o yüzden cerrahi müdahale ile alınırken, normal dişler ağız içinde gözüken kısmından tutularak çekilmektedir.
Harika bir gülüşe sahip olmak, sandığınız kadar zor değil.
Dentomega'yı şimdi arayarak hemen randevunuzu oluşturabilirsiniz. Sağlıklı gülüşler dileriz.