Skip to main content

Diş Hassasiyeti Tedavisi

Üstün Hizmet.

Size en iyiyi sunmak için çok çalışıyoruz.

Memnuniyet.

Her defasında sizi memnun etmeyi amaçlıyoruz.

Güven.

Ağız sağlığınız Dentomega ile güvenilir ellerde.

Diş Hassasiyeti Nedir? Sizin için en basit haliyle anlattık

Dişin yumuşak olan kısmı dentin açığa çıktığında sıcak ve soğuğa karşı ağrılı ve acılı hassasiyet oluşturur. Pek çok kişide karşımıza çıkabilen diş hassasiyetinin önüne geçilmediği takdirde farklı diş eti sorunları ortaya çıkar. Dişin dent kısmında ortaya çıkan bu hassasiyet genellikle 20-50 yaş aralığında görülür. Dişhekiminizin uyguladığı tedavi sonrasında önerilerini mutlaka dikkate almalı ve uygulamalısınız. Bu tedavinin devamında diş hassasiyeti durumuzun geçtiğini göreceksiniz.

Hassas Dişleri Tetikleyen Durumlar Nelerdir?

Diş hassasiyeti zaman içinde ortaya çıkan bir durumdur ve bu hassasiyeti tetikleyen durumlar şu şekildedir:
Sıcak ve soğuk içecekler,
Soğuk havalarda ağzınızdan nefes almak
Ağız ve diş bakımı esnasında gelişebilecek durumlar, özellikle fiş fırçalama,
Sert ve kabuklu yiyecekler
Dişin dış yüzeyinde görülen çürüklerin yanı sıra göremediğimiz çürükler,
Dişin iç ve arka tarafında meydana gelen diş kırıklıkları,
Apseler

Diş Hassasiyeti Çözümü

Diş hassasiyetinin çözümü altta yatan sebebe göre değişkenlik gösterebilir. Herhangi bir sebepten meydana gelen sorunların altta yatan durumu incelendiğinde tedavi şekline karar verilir. Altta yatan sorunlar beraberinde implant, robotik implant, gülüş estetiği, ortodonti tedavisi, diş beyazlatma ağız içi kanseri, çocuk diş sağlığı, pedodonti diş tedavileri, ağız ve diş cerrahi tedavisi, genel anestezi altında diş tedavisi gibi durumlara yol açabilir. Geçici olarak hassasiyet gösteren dişler soğuk havalarda kendini gösterirken mevsim değişikliğinden sonra etkisini kaybedebilir. Dişlerde herhangi bir çürük oluşumunda hassasiyet ortaya çıkabilir. Bunun tedavisi ise dolgu veya kanal tedavisi ile ortadan kaybolur. Aynı zamanda diş üzerinde gördüğümüz veya görmediğimiz diş kırıklıkları da kaplama veya dolgu uygulamaları ile çözüme kavuşur.
Diş eti çekilmesine bağlı hassasiyet durumları da sıklıkla karşımıza çıkan rahatsızlıklar arasındadır. Özellikle uyku esnasında meydana gelen diş sıkma olaylarında meydana aşınmaları kapatmak için gece plağı tedavisi yapılır.
Diş hassasiyeti sebepleri arasında sıklıkla görülen bir başka durum kötü yapılan dolgu, kanal tedavisi gibi restorasyonların sonuçlarıdır. Böyle durumlarda işlemleri yenilemek hassasiyeti ortadan kaldırır. Mine çatlaklarına bağlı oluşan hassasiyet durumlarında özel tedavi yöntemi bu sorunu ortadan kaldırır.

Diş Hassasiyetinde Doktora Ne Zaman Başvurulmalı?

Periyodik olarak her 6 ve 12 aylar arasında bir dişhekimi randevusuna gitmeniz herhangi bir diş ve diş eti sorununa karşı önlem almanıza yardımcı olur. Görünenin yanı sıra dişlerde görünmeyen problemlerde altında birçok sebep barındırabilir. Diş hassasiyeti durumlarında karşımıza çıkan iç diş kırıklıkları anca bir dişhekimi muayenesinden sonra ortaya çıkar. Gün içinde dentin aşırı hassasiyet verdiğini fark ediyorsanız mutlaka doktorunuza başvurmanız gerekir. Kapsamlı bir ağız ve diş kontrolünden sonra hekiminiz varsa çürük tedavisi ile ya da günlük bakım ritüellerinizde, beslenme alışkanlıklarınız basit değişiklikler yapabilir. Bu uygulama dentin daha fazla açığa çıkmamasına neden olduğu gibi dişlerinizin ihtiyaç duyduğu bakımı da sağlar. Dişinize uygun diş macunu ve ağız bakım suyu dişlerinizin daha sağlıklı bir hale kavuşmasına katkı sağlayabilir.

Tedavi fiyatlarını mı öğrenmek istiyorsunuz?
Çok basit.

Dentomega ile iletişime geçmenin harika yolları var, dilerseniz ekranın sağ alt köşesinde bulunan konuşma penceresinden temsilcimize yazabilir, bizi hemen arayabilir ya da yandaki e-mail formunu doldurup bize mail gönderebilirsiniz.

Adalet Mah. Manas Bulvarı
72/A Bayraklı / İZMİR
Yol Tarifi Al

+90 232 388 77 99
+90 545 380 70 90






    Harika bir gülüşe sahip olmak,
    sandığınız kadar zor değil.

    Konuşmayı Başlat
    1
    Bize Whatsapp'tan Yazın
    Merhaba
    Nasıl yardımcı olabiliriz?