Skip to main content

Diş Eti Estetiğinin Sağladığı Avantajlar

Güzel bir gülümsemeye sahip olmak için dişlerin düzenli ve bembeyaz olması bazen yeterli olmayabiliyor. Gülüş tasarımında diş kadar diş etinin de sağlıklı ve estetik olması gerekiyor. Diş etlerinin sağlıklı sayılabilmesi için renginin pembe olması beklenmektedir. Diş hekimlerinin “Pembe Estetik” olarak hastalarına sunduğu tedavi yöntemi güzel bir gülümseme için diş eti estetiği yapılmasıdır. Pembe estetik tedavisi hakkında bilinmeyenleri aşağıda sizinle paylaşıyoruz.

Güzel Bir Gülümseme Elde Etmek Bütünün Uyumu ile Olur

Gülüş tasarımı bütünleşik bir yaklaşımdır. Bu nedenle pembe estetik ile diş etlerinin düzenlenmesi yeterli olmayacaktır. Diş diziliminin düzenli ve uyumlu olması, diş taşı, çürükler gibi dişin ve diş etlerinin sağlığını olumsuz etkileyecek rahatsızlıkların olmaması gerekmektedir. Bunun yanı sıra beyaz bir gülümseme için gerekiyorsa diş beyazlatma işlemi ya da zirkonyum diş kaplama tedavisi kullanılmalıdır.

Diş Eti Estetiğinin Sağladığı Avantajlar

Diş eti estetiği bütünleşik bir yaklaşımla düşünüldüğünde aşağıdaki faydaları sağlamaktadır:

  • Diş kaybını engeller,
  • İltihapları tedavi ederek tekrarlanmasını önler,
  • Dişleri destekleyen yumuşak ve sert dokuları sağlıklı olmasını sağlar,
  • Diş seviyelendirmesi ile diş uzunluklarını orantılı hale getirir,
  • Gülüş problemlerinde estetik kaygıları ortadan kaldırır.

Pembe Estetikte Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Her hastanın şikayetçi olduğu durum birbirinden farklı olacağı için pembe estetikte de bu şikayetler için farklı çözümler ve tedavi yöntemleri bulunuyor. Bu farklı sorunlar için kullanılan teknikler ve tedavi süreçleri aşağıdaki gibidir.

Kron Boyu Uzatma: Bu operasyonda sert doku lazeri veya yumuşak doku lazeri kullanılarak fazla olarak bulunan diş eti dokusu çıkarılarak diş etlerini altında bulunan kemik yapısının yeniden şekillendirilmesi işlemidir. Bu şekillendirme sırasında dişlerin boyunun daha uzun görünmesi sağlanmaktadır.

Rejeneratif: Farklı diş eti hastalıkları sonucunda zarar görmüş destek dokuların yeniden kendilerini onarması ve yapılanması için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Bu tedavi yönteminde vücudun kendine ait olan yapım mekanizmalar tekrar uyarılmakta ve bu yenilenme işi gerçekleştirilmektedir.

Gingivektomi:Diş etlerinin yeniden seviyelendirilmesi lle hastaya estetik bir görünüm kazandırma işlemidir.

Gingivoplasti: Fazla olarak görünen ve simetrik durmayan diş eti seviyelerini düzeltmek için kullanılan bir yöntemdir. Zirkonyum gibi protetik tedaviler ile birlikte kullanılarak daha estetik görünüme kavuşturulmaktadır.

Leave a Reply

Konuşmayı Başlat
1
Bize Whatsapp'tan Yazın
Merhaba
Nasıl yardımcı olabiliriz?